Historia kiehtoo lähes kaikkia jollain tavalla ja vaikkei historia olisikaan se lempiharrastus, matkustelu voi hyvinkin olla. Tutustumalla joihinkin maailman kuuluisimmista ja arvokkaimmista historiallisista paikoista, voidaan syventää tietoutta arkeologiasta, historiasta, arkkitehtuurista, kulttuureista, kehityksestä, luonnosta, taiteesta, rakennusmenetelmistä, työkaluista ja useista muista asioista.

Maailma on täynnä tajunnan räjäyttäviä paikkoja ja kohteita, jotka voivat olla joko luonnon muodostamia tai ihmisen tekemiä. Henkeäsalpaavia ja uskomattomia historiallisia kaupunkeja sekä jäännöksiä on lukematon määrä ja nämä kaikki muistuttavat vanhoista sivilisaatioista ja ihmisten kehityksestä aina varhaisimmista hetkistä moderniin maailmaan. Tämän takia onkin hyvin vaikea valita mitkä paikoista ovat parhaat, sillä vaikka jotkut ovat kuuluisampia kuin toiset, jokaisella on oma paikkansa historiassa ja korvaamaton arvo sivilisaatioiden kehityksessä, sekä esimerkiksi tiedon antamisesta, tarjoamalla jäännöksiä arkeologioiden ja muiden historiaan keskittyvien tutkijoiden käsiteltäväksi.

Kulttuurillisesti ja historiallisesti eri paikkojen arvoa voidaankin mitata monilla eri tavoilla, mutta kun mietitään mitä paikkoja kannattaa itse lähteä katsomaan, tulee ottaa huomioon myös omat mieltymykset. Jokaista kiehtovat erilaiset paikat ja jos ulkomailla ei ole koskaan käyty, kannattaa vilkaista vähintään muutama kohde, jotta saadaan perspektiiviä arvostelemiseen ja pystytään paremmin toipumaan kulttuurishokista. Silti, jos vain mahdollisuus tulee eteen, kannattaa lähteä tutustumaan mihin tahansa kohteeseen, koska jokainen matka on elämys ja voi laajentaa näkökulmaa elämään suuresti, unohtamatta tietenkään sitä tietoutta, jonka nämä paikat välittävät tunnelmallaan ja historiallaan.

Tälle sivulle onkin koottu esittelyt 8 kuuluisasta ja kiinnostavasta kohteesta, jotka ovat kulttuurillisesti ja historiallisesti erittäin arvokkaita. Osa niistä on nykyään tarkoin suojeltuja turistikohteita, eli niihin ei enää päästä vapaasti kävelemään ja osa taas on vielä tuntemattomampia, jolloin esimerkiksi muinaisten rakennelmien koskeminen ja niiden alueilla seikkaileminen on helpompaa.